Uusi tatuointi

Uusi tatuointi

Tanskassa tatuointi on edelleen suosittua. Noin 600 000 tanskalaisella on tällä hetkellä yksi tai useampi tatuointi, ja arviolta 50 000-100 000 tanskalaista ottaa tatuoinnin vuosittain. Tämä osoittaa, että oman kehon koristelu luovilla kuvioilla ja motiiveilla on edelleen hyvin suosittua.

Alta voit lukea lisää siitä, mitä on syytä huomioida, kun hankit uuden tatuoinnin, miten valmistautua ennen tatuointia ja muita tatuointivinkkejä.

Näitä sääntöjä on noudatettava, kun otat ensimmäisen tatuointisi.

Ennen kuin otat ensimmäisen tatuointisi, sinun on syytä olla tietoinen joistakin asioista. Tanskassa tatuointialalla on joitakin sääntöjä:

 • Alle 18-vuotiaiden tatuointi on kielletty. 
 • Kaulan, kasvojen ja käsien tatuointi on kielletty.
 • Kosmeettiset tatuoinnit ovat kuitenkin sallittuja, jos tatuoija on saanut erityiskoulutuksen. 

Vaikka kasvojen tatuointi on yleensä laitonta, on olemassa poikkeus. Jos esimerkiksi. haluat pysyvästi tatuoidut kulmakarvat, se on mahdollista, jos tatuoijalla on erityiskoulutus. Lain mukaan tarvitset erityiskoulutusta siksi, että kasvojen tatuointiin liittyy useita riskejä.  

Kun teet tatuoinnin kasvoihisi, tatuoit erityisen herkän alueen kehostasi. Luonnollisista syistä silmien ympärille tatuoitaessa tarvitaan erityistä varovaisuutta, ja tatuoijalta vaaditaan erityiskoulutusta. 

Miten lievittää kipua kipulääkkeillä ennen tatuointia? 

Painfree-klinikallamme on kivunlievitysvoiteet, joita voit käyttää ennen uutta tatuointiasi, jotta seuraava tatuointitapaamisesi olisi vähemmän kivulias. Voide toimii paikallispuudutteena, mutta se ei poista kipua kokonaan. Voide on kuitenkin tehokas, jos haluat tehdä suuremman motiivin.

Jos otat suuremman tatuoinnin, sen valmistuminen kestää luonnollisesti kauemmin. Tanskalaiset tatuoijat eivät yleensä tatuoi yli 4 tuntia kerrallaan – tämä johtuu kivusta, jolle altistut pidemmän ajan kuluessa. Painfree-voiteilla on mahdollista venyttää tätä aikaa, jotta saat uuden tatuointisi valmiiksi nopeammin.

Täältä näet täyden valikoiman kivunlievitystuotteita uutta tatuointiasi varten.

Luo parhaat olosuhteet sinulle ja uudelle tatuoinnillesi.

Ennen kuin otat tatuoinnin, voi olla hyvä ajatus valmistautua siihen parhaalla mahdollisella tavalla. Kun otat tatuoinnin, kehosi toimii täydellä teholla. Ensinnäkin elimistösi ei ole tottunut jatkuvaan kipuun, minkä vuoksi se väsyy fyysisesti nopeammin. Onneksi on useita asioita, joita voit tehdä selviytyäksesi seuraavasta tatuointisessiosta. 

Voit tehdä tämän ennen tatuoinnin ottamista.

Alla näet, mitä suosittelemme tekemään ennen tatuoinnin ottamista: 

 • Tuo mukanasi kuva siitä, mitä haluat tatuoida.
 • Varmista, että olet hyvin levännyt.
 • Vältä alkoholin juomista edellisenä päivänä.
 • Muista syödä kunnon ateria tuntia ennen kuin menet penkille. 
 • Ota mukaan välipalaa ja juotavaa, jos haluat tehdä isomman aiheen.

Käytännössä on hyvä ottaa mukaan kuva tai kuvitus siitä, mitä haluat tatuoida. Näin tatuointitaiteilijasi on parhaassa asemassa luomaan mielessäsi olevan uuden tatuoinnin. 

On myös tärkeää, että nukut hyvin päivää ennen tatuointia. Kuten sanoin, kehosi toimii täydellä teholla, kun olet neulan alla, joten yritä pitää tämä mielessä, ennen kuin teet liikaa suunnitelmia tapaamista edeltävänä päivänä.

On myös selkeä suositus, ettet juo alkoholia tatuointia edeltävänä päivänä tai sitä edeltävinä tunteina. Alkoholi laimentaa verta, mikä saa sinut vuotamaan enemmän verta, kun sinut tatuoidaan. Tämä voi vaikeuttaa tatuoijan prosessia, mikä voi johtaa huonompaan lopputulokseen. 

On tärkeää, että kehosi saa kaiken tarvitsemansa, kun otat uuden tatuoinnin. Siksi runsas ravinto on tärkeää. Siksi suosittelemme, että syöt kunnon aterian tuntia ennen tatuointia. Jos teet isomman motiivin, on jopa hyvä idea ottaa mukaan ylimääräistä ruokaa. Sen ei tarvitse olla paljon. Vähän sokeria voi olla hyväksi elimistölle, jotta verensokeri pysyy korkealla eikä päänsärky yllättäen pääse yllättämään.

Voit tehdä tämän sen jälkeen, kun sinut on tatuoitu.

Tatuoinnin jälkeen on tärkeää, että kehosi saa tarvittavan levon. Parasta, mitä voit tehdä, on pitää kehosi täysin rauhallisena ensimmäisten päivien ajan. Noin viikon kuluttua huomaat todennäköisesti, että uusi tatuointisi kutisee. On tärkeää, että annat tatuoinnin haavan irrota luonnollisesti – muutoin tatuointi saattaa vahingoittua. 

Parasta, mitä voit tehdä uudelle tatuoinnillesi tatuoinnin jälkeisinä päivinä, on käyttää kosteuttavaa tatuointivoidetta. Voide estää tatuointia kuoriutumasta, mikä on hyväksi paranemisprosessille. Meillä Painfree-klinikalla on valikoima jälkihoitotuotteita – näet ne täältä

9 nopeaa tatuointivinkkiä

Nyt tiedät, mitä tehdä ennen ja jälkeen uuden tai ensimmäisen tatuoinnin ottamisen. Saat myös tietoa tatuointiin liittyvistä säännöistä ja siitä, miten me Painfree-yrityksessä voimme auttaa lievittämään kipuasi, kun olet sohvalla. Alla on lueteltu 9 nopeaa vinkkiä, jotka kannattaa pitää mielessä, kun hankit uuden tatuoinnin:

 • Tatuoinnin ottamista ei kannata kiirehtiä. 
 • Tutki kaikki vaihtoehdot, kun etsit ammattitaitoista tatuoijaa. 
 • Valmistele mahdollisimman paljon materiaalia inspiraatioksi tatuoijalle.
 • Älä pelkää kysyä tatuoijalta kysymyksiä.
 • Mieti tarkkaan, mihin haluat uuden tatuointisi.
 • Nauti riittävästi ruokaa ja nesteitä.
 • Käytä mukavia vaatteita, kun otat tatuoinnin.
 • Muista rentoutua.
 • Muista hoitaa uutta tatuointiasi.

Lisäksi annamme myös ylimääräisen vinkin, jota sinun kannattaa harkita. Jos harkitset värin käyttämistä seuraavassa tatuoinnissasi, muista, että erityisesti punainen väri tatuoinneissa voi aiheuttaa allergisia reaktioita. Reaktio ei ole taattu, mutta jos haluat vähentää turvotetun ja kutisevan ihon riskiä, pitäydy mustassa värissä, kun otat uuden tatuoinnin. 

Onko sinulla kysyttävää seuraavasta tatuoinnistasi? Ota yhteyttä täällä

Toivottavasti olet oppinut lisää tatuoinneista ja siitä, miten voit hankkia seuraavan tai ensimmäisen tatuointisi. Olemme tietenkin aina valmiita auttamaan sinua, jos sinulla on kysyttävää edellä mainituista asioista tai tuotteistamme. Voit kirjoittaa meille osoitteeseen [email protected]  – vastaamme sähköpostiin aina 24 tunnin kuluessa. Odotamme innolla yhteydenottoasi.

Context Menu is disabled by theme settings.
Wishlist 0
Continue Shopping