Tatuointien ja kosmeettisten hoitojen jälkihoito.

Tatuointien ja kosmeettisten hoitojen jälkihoito.

Tämä viesti käsittelee tatuointien ja kosmeettisten hoitojen jälkeistä aikaa. Liian monet unohtavat sen jälkeisen ajan, jolloin iho on alttiina ja haavoittuva, ajan, jolloin sen on parannuttava ja sitä on hoidettava.

On luonnollista unohtaa paranemisprosessi, jossa keskitytään pääasiassa itse hoitoon, jossa yhdistyvät hermostuneisuus ja jännitys. Hermostuneisuus liittyy monesti kivun vaikutukseen, ja jännitys tulee siitä, kun näkee valmiin lopputuloksen.

Monet ihmiset haluavat kivuttoman kokemuksen ja etsivät markkinoilta taikavoidetta, puudutusvoidetta tai kivunlievitysvoidetta kivuttoman tatuoinnin tai kosmeettisen hoidon saavuttamiseksi..

Kivuton kokemus kivuttomasta hoidosta

Painfree-voide on yksi markkinoiden parhaista tuotteista, sillä Painfree on sekä tehokas että monikäyttöinen. Puudutusvoidetta voidaan käyttää:

 • Tatuoinnin poisto & laser
 • Lävistävä
 • Täyteaine & pysyvä meikki
 • Hiusten poisto
 • Mikroneulaus / Dermaroller

Mitä tahansa kosmeettista hoitoa saatkin, sitä seuraava paranemisaika on varsin tärkeä huomioida. Siksi olemme keränneet neuvoja siitä, miten ihoaluetta voi parhaiten hoitaa ja suojata, eli miten sitä voi hoitaa jälkihoidon jälkeen.

Jälkihoito – Tatuointi- ja kosmeettisten hoitojen asianmukainen hoitaminen

Olemme keränneet tänne paljon hyviä neuvoja kosmeettisten hoitojen ja tatuointien jälkeisestä hoidosta ja jälkihoidosta.

Hyviä neuvoja uuden tatuoinnin hoidosta ja jälkihoidosta

Uuden tatuoinnin hoito alkaa tatuoijalta. Riippuen siitä, mitä tatuointitaiteilijaa käytät, heillä on erilaiset neuvot. Jälkihoidosta vallitsee kuitenkin yksimielisyys.

1.Kosteus ja suojaus

Useimmat tatuoijat puhdistavat uuden tatuoinnin ja hierovat siihen antibakteerista voidetta, joka toimii suojakerroksena “avoimen” ihon päällä. Tämän jälkeen tatuointi peitetään foliolla, kelmulla tai muilla sidoksilla ihon suojaamiseksi auringonvalolta ja vaatteiden aiheuttamalta ärsytykseltä, sillä iho on täysin “avoin”, jolloin alue on sekä haavoittuva että altis bakteereille.

Sen vuoksi on tärkeää, että foliota ei poisteta ensimmäisten tuntien aikana tatuoinnin ottamisen jälkeen. Aika voi vaihdella 2-5 tunnin välillä tatuoijan ohjeiden mukaan. Tatuoinnin jälkeisinä tunteina voi tuntua kirvelyä, kutinaa ja iho voi olla kipeä ja turvonnut.

Vastusta kiusausta poistaa folio nähdäksesi tatuoinnin tai naarmun. Htarvitsematta lepoa ja hiljaisuutta.

2. Poista folio ja puhdista tatuointi

Poista folio muutaman tunnin kuluttua ja puhdista tatuointi verestä ja ylimääräisestä musteesta. On suositeltavaa käyttää luonnollista saippuaa, joka on hajusteeton. Tatuointien puhdistaminen auttaa ihoa muodostamaan paremmin haavakuorta.

Ole hellävarainen iholle ja tatuoinnille puhdistaessasi. Vältä siis alueen kuivaksi hieromista, vaan taputtele, kunnes alue on kuiva.

Kun tatuointi on pesty, on suositeltavaa antaa ihon/tatuoinnin tuulettua noin 30-60 minuuttia.

Kun tatuointi on kuivattu ilmakuivaksi, on tärkeää levittää tatuoinnille parantavaa voidetta. Käytetyin ja tunnetuin jälkihoitotuote on pantenolivoide sen parantavien ominaisuuksien vuoksi.

Levitä ohut mutta peittävä kerros pantenolivoidetta tatuoinnin päälle. Älä peitä tatuointia välittömästi, vaan anna voiteen vaikuttaa, jotta iho saa mahdollisuuden “hengittää”.

Panthenol-voide tunnetaan myös nimellä pantenolivoideTiedoksi, että kyseessä on sama tuote.

Tatuointi ei vaadi hoitoa vain ensimmäisenä päivänä, kun se tehdään.

Ensimmäisen viikon tai 7 päivän aikana tatuoinnin ottamisen jälkeen on suositeltavaa levittää pantenolivoide usein joka päivä.

Tatuoinnin pitäminen puhtaana ja kuivana on erittäin tärkeä osa paranemisprosessia. Anna tatuoinnin ja alueen tuulettua, erityisesti pantenolivoiteen levittämisen jälkeen, jotta voide imeytyy ja kuivuu.

Vältä tatuoidun alueen pehmentämistä ensimmäisen kuukauden aikana. Suihku käy hyvin, mutta vältä kylpemistä, kylpylöissä ja uima-altaissa käymistä.

Sen lisäksi, että vältät tatuoinnin pehmentämistä, vältä uima-altaiden ja kylpylöiden vettä klooripitoisuuden vuoksi.

Jos otat tatuoinnin kesällä, sinun on suojattava tatuointi auringonvalolta ja vältettävä auringonottoa.

Auringonottoon kuuluu myös solarium, vaikka se olisikin keinovaloa. Suoraa auringonvaloa on suositeltavaa välttää, vaikka käyttäisit aurinkovoidetta, jossa on aurinkokerroin. Pahimmassa tapauksessa tatuoinnin värit voivat haalistua, kun tatuointi joutuu suoraan auringonvaloon.

Vältä siis:

 • Suora auringonvalo
 • Kloori
 • Kylpylävierailut
 • Uima-allas
 • Auringonotto & suolavesi

Paranemisprosessi voi vaihdella suuresti riippuen tatuoinnin koosta, siitä, kuinka hyvin keho pystyy toipumaan ja kuinka hyvin pystyt hoitamaan tatuointia ja ihoaluetta. Paranemisjakso voi siis kestää viikosta useisiin kuukausiin.

Koska iho on ollut “auki”, muodostuu rupi, jonka on sitten parannuttava. Useimmat ihmiset tietävät, kuinka paljon paraneva haava voi kutittaa, samoin voi käydä tatuoinneille.

Vältä tatuoinnin naarmuttamista tai rupien nyppimistä paranemisen aikana ja hoida aluetta hyvällä voiteella.

Ravitsevien ja parantavien voiteiden lisäksi voit syödä ylimääräistä C-vitamiinia ja immuunijärjestelmää vahvistavia vitamiineja. Tatuoinnit pysyvät kehossasi koko elämäsi, joten on tärkeää huolehtia niiden hoidosta ja jälkihoidosta.

Sekä iho, tatuointi että sinä itse olet kiitollinen siitä, että olet varannut aikaa jälkihoitoon, kun paranemisjakso on ohi.

Ota yhteyttä tatuoijaan, jos tatuoinnit menettävät väriä tai huomaat muita asioita, joiden oikeellisuudesta et ole varma. Monet tatuointitaiteilijat ovat todella omistautuneita, koska heidän käsityönsä ja lahjakkuutensa näkyy iholla ja siten myös ulkomaailmassa. On tavallista, että tatuointi tarkistetaan 6 viikon kuluttua, jos pieniä virheitä korjataan. Muista, että tatuoijat ovat asiantuntijoita, joten kysy tatuoijalta, jos sinulla on pienintäkään epäilystä.

Kosmeettisiin hoitoihin kuuluvat tatuoinnin poisto laserilla, pysyvä karvanpoisto & mikropigmentointi, vain muutamia mainitakseni.

Laserteknologiaa käytetään nykyään monissa erilaisissa kosmeettisissa hoidoissa:

 • Hiusten poisto
 • Ryppyjen vähentäminen
 • Aknen aiheuttamien arpien hoito
 • Vartalossa ja kasvoissa olevat hiilihapot
 • Tatuointien poisto

Jälkihoito tai ihonhoito on erittäin tärkeää, jotta iholle voidaan taata parhaat edellytykset parantua. Jälkihoidossa on kyse pääasiassa infektioriskin vähentämisestä, värin säilyttämisestä ja ihoalueen suojaamisesta.

Hoidon ja jälkihoidon tavoitteena on nopeuttaa ihon paranemista parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi, mikä pätee myös hoitojen välillä.

Mutta ennen kuin pääsemme jälkihoitoon ja hyviin neuvoihin, voimme mainita mahdollisuudesta saada kivuton laserhoito, jos et ole vielä tullut hoitoon.

Monet pelkäävät laserhoitoon liittyvää kipua. Kipu on tietysti yksilöllistä, sillä tunnemme laserin eri tavoin ja meillä on erilainen kipukynnys.

Mutta jos haluat kipua lievittävän ja kivuttoman laserhoidon… Kivuton Paikallispuudutusvoide on tehokas riippumatta siitä, mihin kosmeettiseen hoitoon olet menossa.

Kosmeettisen tatuoinnin jälkeen alue on pestävä pois 1-2 tunnin kuluttua. On suositeltavaa pestä vihreällä tai luonnollisella saippualla, joka ei sisällä hajusteita, ja käyttää haaleaa vettä.

Vältä ihoalueen hankaamista kuivaksi, mutta käytä puhdasta ja kuivaa vanulappua. Taputtele alue kuivaksi, sillä iho voi olla kipeä hoidon jälkeen, joten hoida aluetta varovasti.

Levitä jälkihoitovoidetta alueelle ohueksi kerrokseksi. Jälkihoitovoiteet, kuten Panthenol Cream, sisältävät B5-provitamiinia dexpanthenolia, joka lisää solujen luonnollista aktiivisuutta, jolloin iho paranee nopeammin. Valitse Panthenol-voide, joka on hajusteeton.

On suositeltavaa käyttää jälkihoitoa tunnin välein hoitopäivänä sekä seuraavana päivänä.

Tällöin sinun tulisi käyttää jälkihoitona Panthenol-voidetta 3-5 kertaa päivässä, mikä auttaa paranemista. Samana aikana on suositeltavaa välttää alueen ylikastelua.

Kosmeettisen hoidon kohteena olleen alueen, kuten kulmakarvojen, suojaamiseksi parhaiten on tärkeää, että ne pidetään kuivina..

Voit levittää paksun kerroksen pantenolivoidetta ennen kylpyyn menoa, sillä se suojaa vedeltä. Muista poistaa paksu kerros kylvyn jälkeen ja levitä sen jälkeen ohut kerros.

Kuten uusien tatuointien kohdalla, auringonottoa ei suositella, mukaan lukien keinotekoinen auringonotto solariumin avulla, ja uima-altaiden ja meressä uimisen välttäminen, koska vesi on joko kloorattua tai suolaista. Kylpylöissä oleskelua tulisi välttää myös kuumuuden vuoksi, joka edistää kehon ylikuumenemista.

Jotkut kosmetologit kehottavat olemaan harrastamatta liikuntaa ensimmäisten viikkojen aikana hoidon jälkeen. Kysy terapeutiltasi, jos sinulla on epäilyksiä.

Jälkihoito ja hoito kosmeettisten hoitojen jälkeen on ratkaisevan tärkeää hyvän tuloksen kannalta, alan arvioiden mukaan oikea jälkihoito kattaa koko 70% hyvän tuloksen saavuttamiseksi.

Älä siis viivyttele jälkihoidon kanssa, vaan varaa aikaa parantumiseen. Loppujen lopuksi rahat ja aika ovat hyvin käytettyjä.

Context Menu is disabled by theme settings.
Wishlist 0
Continue Shopping