Tatuoinnin paranemisprosessi: yksi tärkeimmistä prosesseista tatuoinnillesi.

Tatuoinnin paranemisprosessi: yksi tärkeimmistä prosesseista tatuoinnillesi.

Kun olet päättänyt hankkia uuden tatuoinnin, saatat huomata, että olet syventynyt tatuointiprosessiin – ja tietysti keskittyä siihen, miltä lopputulos näyttää. Ymmärrämme sen tietenkin. Tatuoinnin ottamisen jälkeinen tärkeä paranemisprosessi on kuitenkin yksi niistä vaiheista, joihin yleensä kiinnitetään vähiten huomiota. Ja se on sääli! Eikä vähiten siksi, että paranemisprosessi on tärkeää ymmärtää, jotta saat parhaan mahdollisen lopputuloksen ja jotta voit olla tietoinen ja luottavainen kehosi ja ihosi eri vaiheista tatuoinnin jälkeen.

Siksi annamme sinulle oppaan paranemisprosessista, joka valottaa elimistösi reaktioita, kun terävä neula, jossa on pigmenttiä, tunkeutuu ihoosi useita tuhansia kertoja.

Hieno tatuointi voi maksaa paljon rahaa, ja jos et pidä siitä huolta sen jälkeisenä aikana, se voi vahingoittua.

Tatuoinnin jälkeisen paranemisprosessin eri vaiheet

Monet tatuointialan ammattilaiset jakavat paranemisprosessin kolmeen eri vaiheeseen, jotka seuraavat tatuoinnin jälkeen. Täältä voit lukea mukana ja oppia paremmin tarkistamaan itse, meneekö paranemisprosessi juuri niin kuin sen pitäisi. Valtaosa Tanskan ammattitaitoisista tatuoijista on tietysti myös avuksi selittäessään sinulle, miten sinun tulisi huolehtia tatuoinnistasi paranemisvaiheiden aikana ja miten sinun tulisi kiinnittää erityistä huomiota epäsopivuuden tunnistamiseen ja välttämiseen.

Tatuoinnin paranemisprosessin kolme vaihetta ovat seuraavat:

Kolme ensimmäistä päivää: tulehdusvaihe

Tulehdus tarkoittaa tulehdusta, ja on aivan normaalia, että iho tatuoinnin ympärillä on turvonnut, erittäin kipeä ja punainen ensimmäiset 72 tuntia tatuoinnin jälkeen. Saatat myös vuotaa hieman verta (mahdollisesti verta ja hieman mustetta) tämän ensimmäisen paranemisprosessin aikana. Ja se on taas aivan normaalia. Se saattaa kuulostaa hieman ankaralta – mutta kehosi on myös valmistautunut olemaan valmiustilassa paranemista varten, ja siksi parannus on hyvin havaittavissa päivästä toiseen. Jos et koe merkittävää päivittäistä parannusta, ota yhteyttä tatuoijaan ja/tai lääkäriin. Kuitenkin vain erittäin harvoissa tapauksissa se ei toimi aivan niin kuin sen pitäisi.

On tärkeää antaa iholle aikaa parantua. Siksi on hyvä idea olla harrastamatta liikuntaa heti tatuoinnin jälkeen. Ole erityisen varovainen harjoituksissa, jotka venyttävät ja kuluttavat ihoa.

Kahden ensimmäisen viikon aikana: näkyvä parannus

Kahden ensimmäisen viikon aikana ihon pintakerros alkaa parantua. Se kuoriutuu, ja siihen tulee rupia – ja se luultavasti kutisee paljon. Itse asiassa se, mitä tapahtuu, on verrattavissa siihen, kun olet saanut vakavan auringonpolttaman. On tietenkin tärkeää, ettet raaputa, pilleröi tai muuten poista paranevaa rupea, joka on kehon oma suojakerros. Tämä pitkittäisi paranemisprosessia ja pahimmassa tapauksessa aiheuttaisi iholle lisävahinkoja.

Ensimmäisestä kahdesta viikosta 30 päivään: Paraneminen jatkuu salassa

Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että tatuoinnin täydellinen paraneminen kestää noin kuukauden. Kahden ensimmäisen, edellä kuvatun vaiheen jälkeen alkaa uusi vaihe, jossa et näe juurikaan muutosta – paitsi että tatuointi muuttuu hieman tummemmasta lähemmäksi lopullista ulkoasua. Tasan kuukauden kuluttua tatuoinnin pitäisi olla saanut lopullisen muotonsa, mutta ihon alla tapahtuva paranemisprosessi jatkuu jopa kuusi kuukautta. On syytä huomata, että sydämen alapuolelle tehdyt tatuoinnit paranevat hitaammin kuin sydämen yläpuolelle tehdyt. Tatuointi vasikassa paranee siis hitaammin kuin olkapäässä.

Anna kehollesi mitä se tarvitsee tatuoinnin jälkeen

Ensimmäisen hetken ajan tatuointisi on yleensä tiukasti sidottu, jotta bakteerit eivät pääse lähelle altistunutta ihoa. Kun sidos on poistettu ja tatuoijan ohjeita noudatetaan, voi olla hyvä idea lisätä iholle vitamiineja ja kosteutta. Voit esimerkiksi käyttää pantotenolivoidettamme, joka sopii erinomaisesti tatuoinnin jälkihoitoon.

Tämä antaa ihollesi parhaat edellytykset parantua kunnolla – mikä lopulta parantaa mahdollisuuksiasi saada parhaimman näköinen tatuointi, joka myös kestää hyvin pidempään. Voit lukea paljon lisää ruuhkaiselle iholle tarkoitetusta voiteestamme seuraamalla linkkiä tuotesivuillemme.

Context Menu is disabled by theme settings.
Wishlist 0
Continue Shopping