Milloin voin harrastaa liikuntaa tatuoinnin jälkeen?

Milloin voin harrastaa liikuntaa tatuoinnin jälkeen?

Ei ole olemassa yhtä ainoaa vastausta siihen, milloin uusi tatuointi ja harjoittelu kulkevat käsi kädessä. Se riippuu paljon siitä, mihin kohtaan kehoasi tatuointi on tehty. Sen jälkeen on myös paljon tekemistä sen kanssa, mitä urheilulajia pelaat. On tärkeää muistaa – vaikka ymmärrämme, että se on vaikeaa – että on helpompaa päästä takaisin harjoitusrytmiin kuin palauttaa tai korjata vaurioitunut tatuointi.

Alta voit lukea lisää siitä, mitä sinun on tehtävä ennen kuin aloitat harjoittelun uuden tatuoinnin ottamisen jälkeen.

Mitä voi tapahtua, jos harjoittelet uuden tatuoinnin jälkeen?

Suosittelemme, että et harrasta liikuntaa kahteen päivään tatuoinnin jälkeen. Tässä vaiheessa tatuointi on vielä avoin haava, ja on erityisen tärkeää, että tatuoinnista pidetään erityistä huolta ja että paranemisprosessi etenee. Tämä tarkoittaa, että se on puhdistettava perusteellisesti – mutta hellävaraisesti – ja annettava sille säännöllinen jälkihoito. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä se on vain jätettävä rauhaan.

Voit myös lukea siitä , mihin tatuointi sattuu eniten.

Vältä verenpaineen nousua

Yksi syy siihen, miksi liikunta voi olla haitallista uudelle tatuoinnille, on se, että verenpaine nousee liikunnan aikana. Korkeampi verenpaine tarkoittaa, että veri kiertää kehoa nopeammin. Kun tatuointisi on vielä avoin haava, on vaarana, että tatuointisi alkaa vuotaa verta, kun harjoittelet. Siksi suosittelemme, että aloitat kevyen harjoittelun tatuoinnin jälkeen.

Ihon venyttäminen voi vahingoittaa tatuointiasi.

Ensimmäisten päivien jälkeen tatuointiin alkaa muodostua kuori. Tämä kuori saattaa saada tatuointisi näyttämään hieman erilaiselta, mutta se on täysin normaalia. Saatat myös huomata, että se pullistuu hieman – tämäkin on normaalia. On tärkeää, että pidät hyvää huolta näinä päivinä muodostuvasta haavasta.

Kun harjoittelet, käytät kehoasi luonnollisesti hyvin joustavalla tavalla. Tämä voi tapahtua juoksemalla, voimaharjoittelulla tai pyöräilyllä. Kaikissa lajeissa liikutat lähes koko kehoasi ja venytät samalla ihoasi. Tämä venyttely ei ole terveellistä tatuoinnillesi. Vaarana on, että tatuointiin muodostunut haava halkeaa. Tämä ei ole hyväksi tatuoinnin paranemisprosessille.

Harjoittelun jatkaminen tatuoinnin jälkeen riippuu lajistasi.

Konkreettista vastausta siihen, milloin voit jatkaa harjoittelua tatuoinnin jälkeen, on vaikea antaa, koska se riippuu urheilulajista. Jos harrastat voimaharjoittelua päivittäin, voit itse vaikuttaa siihen, kosketetaanko tatuointiasi vai venytetäänkö sitä. Jos sinulla on esimerkiksi tatuointi jalassasi, voit ensimmäisten viikkojen ajan rajoittaa harjoittelun ylävartaloharjoituksiin. Näin saat liikuntaa samalla, kun hoidat uutta tatuointiasi.

Jos kuitenkin pelaat käsipalloa tai jalkapalloa, tatuointisi vaurioituu todennäköisemmin. On melko todennäköistä, että vastustaja voi koskea tatuointiisi taistelun aikana. Näin tehdessäsi saatat vaarantaa haavan repeämisen. Kysy siis itseltäsi, mikä on järkevintä, ennen kuin aloitat urheilun uudelleen.

Vältä kaikkea veteen liittyvää liikuntaa tatuoinnin jälkeen.

Suosittelemme, että vältät kaikkea veteen liittyvää liikuntaa. Tämä tarkoittaa uintia tai muita vesiurheilulajeja. Tatuoinnille ei yleensä ole hyväksi, jos se altistuu paljon kosteudelle. Ensinnäkin se on epäterveellistä, koska altistuminen bakteereille on suurempaa vedessä, sekä altaassa että meressä.

Lisäksi haava pehmenee, jos se altistuu paljon vedelle. Tämä saa haavan irtoamaan uudelleen, esimerkiksi kun pyyhit kehoasi pyyhkeellä. Tämä puolestaan pysäyttää paranemisprosessin ja lisää avoimen haavan infektioriskiä.

Käytä väljiä vaatteita, kun aloitat harjoittelun uuden tatuointisi kanssa.

Kun aloitat harjoittelun uudelleen, myös vaatetus on tärkeää ottaa huomioon heti alussa. Suosittelemme, että harjoittelet löysässä harjoitussarjassa. Tiukasti istuva treenipaita voi olla haitaksi tatuoinnillesi. Pusero voi hankautua haavaan, mikä voi aiheuttaa haavan naarmuuntumista. Puseron bakteerit asettuvat sitten haavaan, jos olet epäonninen.

Yleisesti ottaen suosittelemme, että käytät pehmeää vaatetta tatuoinnin jälkeen. Pehmeä puuvilla liukuu mukavasti haavan yli, kun taas tiukat farkut hankaavat haavaa enemmän. Lisäksi uuden tatuoinnin antaminen tuulettua mahdollisimman paljon auttaa paranemisprosessia.

Voit aina ottaa meihin yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää.

Jos sinulla on epäilyksiä edellä esitetystä tai jos tarvitset vastauksen johonkin erityiseen kysymykseen, olemme aina valmiita auttamaan sinua. Voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen [email protected], ja vastaamme sinulle 24 tunnin kuluessa. Useimmissa tapauksissa palaamme tunnin kuluessa. Odotamme innolla, että voimme auttaa sinua.

Takaisin osoitteeseen Top
Sulje Zoomaus
Context Menu is disabled by theme settings.